LEGAL & FINANCE

Görgessen!

Jog és pénzügy

A BAM csoport a gazdasági és pénzügyi területen nemzetközi és hazai nagyvállalatok, közműszolgáltatók részére nyújt elsősorban stratégiai és strukturális tervezésben, vállalkozásszervezés optimalizálásában, költséghatékony rendszerek felépítésében és azok működtetésében szakmai jogi és pénzügyi tanácsadást.

Jogi szakértőként korábban elláttuk az államháztartás alrendszereiből származó pénzeszközök felhasználásával vagy európai uniós pénzeszközök felhasználásával történő közbeszerzési és egyéb eljárásoknak, illetve szerződéseknek a közbeszerzési és jogi minőségbiztosítását, de számos stratégiai jelentőségű tranzakció, így például a legnagyobb rádió- és televízió műsorszolgáltató külföldi tulajdonostól történő visszavásárlása során 2014. évben végzett átvilágítási feladatunkra is büszkén tekintünk vissza.

Az ingatlanpiaci tevékenységünket két részre, a Construction és Development üzletágakra osztottuk. Az utóbbi a BAM csoport tulajdonában álló saját beruházású ingatlanfejlesztéseket finanszírozza és koordinálja, BAM living néven, önálló brand formájában vagyunk jelen a piacon.

Az ingatlanfejlesztéseinket teljes egészében saját kapacitással és saját forrásból valósítjuk meg, ide értve a koncepció kialakítástól a kivitelezésen át teljes körűen a jogi, pénzügyi, műszaki és értékesítési feladatokat is.

A BAM csoport nyitott és egyben elkötelezett is a tevékenységi köre folyamatos bővítésére, jelentős saját tőkét csoportosítunk át évek óta kutatásfejlesztésre, pénzügyi válságba került, elsősorban magyar vállalkozások adósságának kezelésére és refinanszírozására, kifejezetten munkahely megtartás és márkavédelem céljából, de új területeken is számottevő befektetéseink vannak.

Büszkék vagyunk arra, hogy az egészségügy területén külső forrás igénybevétele nélkül eddig több millió EUR összeget fordítottunk technológiai fejlesztésre, a BAM csoport tulajdonában álló Smart Guard Technology Zrt. olyan intelligens adaptív kardiológiai megoldást dolgozott ki, ami a klinikai körülmények között végezhető diagnosztikai vizsgálatokat a mindennapi élet szerves részévé teszi, lehetővé téve ezzel a kardiológiai körbe sorolható megbetegedések előzetes detektálását, és ezáltal azok súlyos lefolyásának a megelőzését.

2016. évben a BAM csoport 100% üzletrészt szerzett az akkor csődeljárás alatt lévő és a „Szigetközi Friss Víz brand”-et tulajdonló részvénytársaságban, amely vállalkozás működését racionalizálta, a hitelezőkkel csődegyezséget kötött és az adósságokat megfizette, biztosítva ezzel egy Európában egyedülálló minőségű és tisztaságú vizet megtestesítő magyar brand fennmaradását és további működését. A konszolidációt követően a „Szigetközi Friss Víz” vállalkozást értékesítettük, ami jelenleg is magyar tulajdonban van és a hazai csúcsgasztronómia képviselőinek termékkínálatában méltán foglalja el a legelőkelőbb helyek egyikét. 

Úgy gondoltuk, hogy a legmagasabb színvonalú szolgáltatás nyújtása nem csak a jog vagy a pénzügy világában lehetséges és elvárt, hanem az életünk egyéb területein is, ezért az alaptevékenységünktől elszakadva a BAM csoport létrehozta a saját szépségipari brand-jét, és annak keretein belül Budapest egyik legszínvonalasabb szalonját nyitotta meg a Duna Tower irodaházban. A törekvésünk az volt, hogy az alaptevékenységeinkben kötelezőnek tekintett maximális szakmai színvonal szemléletét átültessük fenntartható és megfizethető módon olyan területekre, ahol manapság sajnálatosan azt tapasztaljuk, hogy egyre jobban nyílik az olló a szolgáltatás színvonala és a szolgáltatásért elkért díj között.